DIGItee

314 online dictees in 3800 woorden

QR code DIGItee

Wat

DIGItee is een samentrekking van de woorden DIGITAAL en dictee. DIGItee bevat de volledige leerstof spelling van het basisonderwijs. Het programma maakt gebruik van 3800 woorden en 314 woordreeksen. De woorden werden live ingesproken en digitaal verwerkt, zodat de overdracht over het internet een fluitje van een eurocent is. De woordreeksen bestaan uit twee delen: 184 reeksen met woorden rond een bepaalde spellingsmoeilijkheid (bv woorden met ij of ei) en 130 woordpakketten met gevarieerde spellingsproblemen, gerangschikt volgens leerjaar. Onder woordreeksen vind je een gedetailleerd overzicht van alle reeksen die beschikbaar zijn.

Waarom

DIGItee wordt ontwikkeld zowel voor gebruik op school als thuis.  De grote meerwaarde van DIGItee is dat het fout woordbeeld nooit volledig zichtbaar is. Wanneer een fout wordt ingegeven, dan kan niet verder worden geschreven. Zo krijgt het kind op het eind enkel het correcte woordbeeld te zien.

Wie

ikke

DIGItee (rijmt op dictee 😉 is een idee van Patrick Keysabyl die in reeds in 1986 de computer gebruikte in zijn tweede leerjaar van basisschool de Ark met zelfgeschreven educatieve programma’s.  Omdat de educatieve programma’s snel hun weg vonden in heel Vlaanderen, werd in 1993 Triangel vzw opgericht.  DIGItee, geschreven in Flash, stond in 2005 voor het eerst online en werd gratis aangeboden aan scholen in Vlaanderen.  Omdat de kosten van onderhoud te duur werden, verdween het in 2015 opnieuw van het internet, maar omdat de vraag bleef komen vanuit mijn scholengroep Arkorum en ook andere scholen in Vlaanderen, besloot ik in 2019 om DIGItee volledig opnieuw te ontwikkelen op voorwaarde dat het gedragen werd door één of meer scholen uit Arkorum. 

juf

Met DIGItee kan ik heel specifieke spelproblemen aanbieden.

Joke Dewitte
Leerkracht

ouder

Mijn kind leert woorden juist schrijven als voorbereiding op een dictee in de klas.

Jeroom Coppens
Ouder

leerling

Ik hoef niet te kunnen typen om met DIGItee te werken.

Tijs Molenaar
3de leerjaar

triangel_gr

Edu(cre)atieve software en ondersteuning
www.triangel.be

Contact
  • Klokkeputstraat 117 B-8800 Roeselare

  • info@triangel.be

  • +32 497 57 57 58